maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kotikulmien ravintolahelmet

Kun kokemuksille ahnas residenssivieras marhaa pitkän päivän pitkin kyliä, on erittäin potentiaalinen vaihtoehto jäädä iltasella pyörimään kotikulmille Weddingiin. Lähinurkilta löytyy hyviä ruokaravintoloita ja hämyisiä juottoloita, joista tässä muutama vinkkaus.


1. Mirabelle

Täällä kannattaa käydä jo pelkästään siksi, että reitti joen vartta pitkin on niin kaunis ja tunnelmallinen. Erinomaiset, edulliset ja isot annokset, hyvää saksalaista perusruokaa. Suosittelen testaamaan talon oman bouletten eli ison ja mehukkaan jauhelihapihvin, jonka kanssa tarjoillaan uskomattoman hyviä paistettuja perunoita.


2. Relais de Savanne

Mielettömän hyvä afrikkalainen ravintola Prinzenalleella, suoraan vastapäätä Kamine&Wein-taiteiljaravintolaa. Sydämellinen palvelu ja isot annokset. Söimme jotain tajunnanräjäyttävän mureaa lihapataa, jonka kastikkeessa oli ainakin pinaattia ja kermaa. Lisukkeena tarjoiltu chilikastike poltteli myös ihanasti.

3. Kamine & Wein

Todellinen taiteiljaravintola. Pöydissä istuu boheemeja runopoikia kirja kädessään ja punaviinilasi edessään. Niin kliseistä, että jo melkein naurattaa.


4. Kachel-Eck eli tuttavallisemmin Kaheli-Ekin baari

Edellisen täysi vastakohta. Mukava peruspubi, johon lähiön äijät tulevat katsomaan jalkapalloa.5. Hexeninsel

Kaikki kadulle näkyvä tässä baarissa suorastaan kirkuu, että älä astu sisään. Juuri siksi sinne on mentävä. Älä säikähdä oviaukossa roikkuvia pääkalloja ja luurankoja, vaan käy rohkeasti peremmälle. Jos et ole nauttinut talon erikoista eli euron tonttukaljaa, et ole nähnyt todellista Berliiniä. Täynnä kantapeikkoja, jotka suhtautuvat ystävällisesti ja kunnioittavasti muukalaisiinkin. Foliokaton alle ei maailman pahuus yllä.

Legendaariset euron tonttukaljat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti