tiistai 3. heinäkuuta 2012

Päivän tärkein ateria


He, joista on mukavaa nauttia aamuisin muutakin kuin kupillinen kahvia, ilahtuvat taatusti berliiniläisestä aamiaiskulttuurista. Aamupalaa on tarjolla useimmissa kahviloissa pitkälle iltapäivään asti ja hinta-laatu-suhde on huikea verrattuna Suomeen, jossa pahimmillaan saa maksaa usemman euron pelkästä lasivitriinissä muhineesta muovikelmusämpylästä ja pannuun jämähtäneestä kahvista.


Aivan residenssin nurkilla on ainakin kolme hyväksi havaittua aamiaispaikkaa, mikäli munan vatkaaminen omassa keittiössä ei ihan joka aamu kiinnosta.

La Tortuga tarjoilee mm. hyviä ja halpoja aamiaislautasia leikkeleillä, juustolla, vihanneksilla ja tuoreilla sämpylöillä, munakasta omavalintaisilla täytteillä, lämpimiä leipiä sekä jumalaisen hyvää inkivääriteetä.

Sharky's cafe Koloniestrassen ja Osloer Strassen kulmassa on hauska yhdistelmiä leipomoa, kahvilaa ja elintarvikekioskia ja tarjoilee myös erilaisia aamiaislautasia, joista hyvä perusmalli (yläkuvassa) irtoaa sopuhintaan 3,30 €. Ei valittamista.

Soldiner Strassella on myös kiva leipomo-kahvila, jonka isosta viiden euron aamiaislautasesta kaksi henkilöä vetää ähkyt ihan kevyesti. En muista paikan nimeä, mutta ikkunassa lukee isolla FRÜHSTÜCK. Siis Koloniestrassea pohjoiseen ja kulmalta käännös Soldiner Strassea oikealle noin puoliväliin korttelia.

Jos haluaa liikkua aamukänttynsä perässä hieman kauemmas, suosittelemme lämpimästi An einem Sonntag im August-kahvilaa Kastaniealleella Prenzlauer Bergissä. Buffetaamiaisen hinta on 4,95 + juomat ja se pitää sisällään normileipien, juustojen, leikkeleiden ja munakkaan lisäksi ihania salaatteja ja marinoituja vihanneksia. Myös paikan erikoinen sisustus on näkemisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti