tiistai 3. heinäkuuta 2012

Lunch Beat eli cryin' at the discoteque


Yksin kaupungissa seikkaillessani eksyin yhtenä päivänä Prenzlauer Bergin Kulturbrauereihin eli vanhaan panimoon saneerattuun kulttuurikeskukseen, jonka katon alla on mm. galleriaa, teatteria, klubeja ja leffateatteri. Kadehtittavan mahtava paikka. Turisti-infon tiskin takaa löytyikin yllättäen suomalainen opas, asia selvisi tietenkin vasta kun olimme tovin kommunikoineet hieman kömpelösti englanniksi. Siinä kotimaan kielellä jutustellessamme hän lykkäsi kouraani seuraavana tiistaina järjestettävän Lunch Beatin flyerin.

Tirskahdin ja tungin lapun laukkuun. Lounasdisko, okei joo. Täähän on se ruotsalaisten keksimä juttu, jota Nelosen Hyvissä ja huonoissa uutisissa taannoin pilkattiin oikein olan takaa. Ei taida taipua suomiplikan pirtaan nyt tämä juttu.

Illalla asunnolla selailin esitenippua ja jäin tuijottamaan flyeria. Jumalauta, nythän ollaan Berliinissä eikä Lappeenrannassa. Tottakai me mennään lounasdiskoon. Kun Susu saapui kaupunkiin, ilmoitin hänelle asian ja hän otti tiedon vastaan ilmekään värähtämättä. Joo, tottakai mennään.

Ja me mentiin.

Lounasdiskon idea on simppeli. Ruokatunnin voi viettää tylsän lounasravintolan sijaan diskossa tanssien ja samalla jotain pientä nakerrellen. Jotain pientä tarkoitti tässä tapauksessa smoothieta, Raw Bite-välipalapatukkaa sekä ruotsalaista näkkileipää, voita ja paksuja kermajuustosiivuja sekä pullovettä. 

Idea on niin pöhkö, että se on jo nerokas.

Ja ai perkele, että oli mahtavaa.

Jorasin itseni hikeen Jennifer Lopezin ja Aretha Franklinin tahdissa, nojasin baaristiskiin, haukkasin näkkäriä ja mietin että olen niin onnellinen että kohta pää räjähtää. Sitten pitikin nieleskellä ihan vähän itkua, hyvää sellaista.

Että tänne asti piti tulla, Berliiniin heilumaan hämärään klubiin keskellä päivää ja syömään näkkäriä tajutakseen sen, miten mahtavaa tämä elämä on.

Niin, joskus se ihmismieli vaan vaatii vähän järeämpiä otteita.

----------------------------------------

Lisää kuvia tapahtumasta täällä. Tarkkasilmäiset voivat bongata suomineidot ainakin yhdestä räpsystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti