tiistai 19. kesäkuuta 2012

Helmutilla kylässä: tissejä ja vähän muutakin


Ulkomaanretkilläni en ole mikään hirveän ahkera museoissa marhaaja. Valokuvamuseo on kuitenkin kaupungista riippumatta hyvä valinta, jos tulee äkillinen tarve sivistää itseään. Niistä löytyy yleensä aina jotain, joka tuntuu jossain.

Berliinin valokuvamuseo Helmut Newton Foundation esittelee nimensä mukaisesti huippuvalokuvaaja Helmut Newtonin elämää ja tekoja, joita kumpaakin on mitä ilmeisimmin ollut runsaasti. Helmutin taiteesta on melko helppo löytää pikaisellakin silmäyksellä kantava teema: alastomat naiset. Ja etenkin alastomat naiset, jotka polttavat tupakkaa.

Mikäs siinä, sehän on oikein kiva teema. Ja hienoja kuvia Helmutti olikin saanutkin tästä aiheesta aikaiseksi. Plussaa siitäkin, että lähes poikkeuksetta mallit olivat myös saaneet pitää luonnollisen karvoituksensa eikä posliini häikäissyt silmään. Tosin näytteillä oli myös jonkinlaiseksi pimppikarvatupeeksi luokiteltavissa oleva esine, joka herätti allekirjoittaneen epäilykset kuvamateriaalin aitoudesta.

Museossa ei valitettavasti tai luonnollisestikaan saanut filmata, joten silmäniloa janoavat voivat klikata vaikka tästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti