sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Ihan homona

Olin ajatellut viettää laiskan lauantain ihan tässä kotikulmilla ja käydä ehkä tutustumassa tarkemmin lähiympäristöön eli Weddingin kaupunginosaan. Mutta koska ollaan Berliinissä, on suunnitelmilla tapana muuttua hyvinkin äkkiä.

Tajusin, että hyvänen aika, tänäänhän on Christopher Street Day, vuosittainen iso katujuhla ja mielenilmaus seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksien puolesta, kaikenlaista syrjintää vastaan.

Eli toisin sanoen, värikäs Gay Pride-kulkue ja hillittömät bileet. Eihän sellaista voi jättää väliin.


Kulkueen päätepysäkki Brandenburger Tor ja Strasse des 17. Juni oli valjastettu yhdeksi, valtavaksi festarialueeksi: livemusiikkia, ruoka- ja juomakojuja vieri vieressä niin pitkälle kuin katse vain ulottui. Mojito, 4 euroa ja hodari kaikilla mausteilla, 3 euroa, kyllä kiitos. Kaikkialla kulki hymyileviä ihmisiä, rauhallisesti väkijoukossa toisilleen tilaa antaen ja tönimättä. Känniääliöt ja öykkärit loistivat poissaolollaan.

Ja siellä rotvallin reunalla istuin taas minä, drinkkiä imeskellen ja se sama onnellinen ja typerä virne naamalla niin kuin tämän viikon jokaisena muunakin päivänä.

Ihmiset haluavat toisilleen hyvää ja maailma on kuitenkin aika perkeleen kaunis paikka.
Siihen on uskottava, jos täällä aikoo elää.

2 kommenttia: